Aplauzi za "Paradu" i u Skoplju

Na turneji kroz sve zemlje bivše Jugoslavije, ekipa filma "Parada" je posle Banjaluke, Podgorice, Zagreba, Rijeke i Splita predstavila film i u Skoplju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pred prepunom salom bioskopa "Milenijum", ekipa filma je pozdravljena frenetičnim aplauzom, a makedonska publika je posle projekcije gotovo opsedala glumce filma tražeći da se slika sa njima, saopštio je distributer Cinefest.

Na konferenciji za novinare održanoj pre premijere, atmosfera, u kojoj je bilo mnogo šale i smeha, bila je različita od uobičajenih pres konferencija.

Brojna glumačka ekipa odgovarala je više od sat vremena na pitanja novinara. Najviše smeha izazvalo je pitanje jedne novinarke upućeno, kako je formulisala - "pederskom delu ekipe", od kojeg je htela da sazna kako se uvežbavao za ulogu.

Lavina smeha usledila je nakon opaske Tonija Mihajlovskog, ljubimca makedonske publike, koji je, umesto pomalo zbunjenjih Gorana Jevtića i Miše Samolova, odgovorio da se jedini on spremao, "ali sa orlovima, nikako sa zebrom!"

Makedonski koproducent filma Vladimir Anastasov izrazio je uverenje da će "Parada" i u Makedoniji vratiti gledaoce u bioskope.

Posle Skoplja i Bitolja, ekipa filma završava ex-YU turneju u Ljubljani, 20. decembra. Od tog trenutka film "Parada" će se simultano prikazivati u svim državama bivše Jugoslavije na više od 30 kopija.

"Veoma se radujem premijeri u Ljubljani“, rekao je scenarista i reditelj Srđan Dragojević.

"''Lepa sela lepo gore'' je prvi srpski film koji je probio kulturni embargo prema srpskim filmovima i u Sloveniji je 1996. godine imao čak 72.000 gledalaca. Verujem da če ''Parada'' možda i nadmasiti ovaj rezultat", naveo je on.

Film/TV

Filmovi koji nas očekuju u 2012.

Filmovi Kventina Tarantina, Roberta Patinsona, Danijela Krejga i Dejvida Kronenberga neki su od najiščekivanijih filmova 2012. godine prema mišljenju uredništva britanskog lista "Indipendent".

Film/TV subota 31.12. 22:20 Komentara: 9

Runi Mara - od bogatašice do Lizbet

Glumici Runi Mara bila su potrebna dva i po meseca i pet probnih snimanja da bi dobila ulogu Lizbet Salander u holivudskoj ekranizaciji romana Stiga Lašona "Muškarci koji mrze žene" koji će se u beogradskim bioskopima pojaviti 5. januara.

Film/TV subota 31.12. 18:41 Komentara: 2

Novogodišnja noć na TV B92

31. decembra u 20.30h televizija B92 započinje odbrojavanje do Nove godine. Specijalni voditelji kroz novogodišnju noć biće ekipa Velike Srbije koja će nam najavljivati pojedine delove programa.

Film/TV subota 31.12. 18:15 Komentara: 4

“Montevideo” od januara na RTS-u

Televizijska serija ''Montevideo, Bog te video'' reditelja Dragana Bjelogrlića rađena u produkciji ''Intermedija netvorksa'' počeće da se prikazuje u januaru 2012. godine na prvom programu RTS-a, najavila je na konferenciji za novinare novinarka Majda Ropret-Filipović.

Film/TV sreda 28.12. 15:24 Komentara: 2

Počela trka za Oskare

Američka filmska akademija poslala je glasačke listiće svojim članovima kako bi nominovali takmičare u svim kategorijama za prestižnu nagradu Oskar, prenele su danas agencije.

Film/TV sreda 28.12. 11:43 Komentara: 0
strana 1 od 53 idi na stranu