Prijem i dodela nagrada povodom Meseca frankofonije

Ambasada Francuske prirediće danas prijem u čast Meseca frankofonije, a tom prilikom će biti dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima u različitim takmičenjima organizovanim u okviru Dana frankofonije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nagrade će biti uručene pobednicima takmičenja za najbolju frankofonu pesmu u kategoriji juniora, kao i pobednicima takmičenja u diktatu na francuskom jeziku u kategoriji srednjoškolaca i univerziteta, najavila je danas Ambasada Francuske u Beogradu.

Diktat je okupio 9. marta brojne poznavaoce francuskog jezika i njegovog pravopisa u Čačku, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Prokuplju, Staroj Pazovi, Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u kategoriji učenika srednjih škola i kategoriji univerziteta.

Amatersko takmičenje za najbolju frankofonu pesmu održano je u dve kategorije - juniorskoj od 13 do 17 godina i seniorskoj od 18 do 28 godina u Kladovu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu, sa 83 učesnika, od kojih se za finale, koje je održano 27. marta, kvalifikovalo 16 pevača.

Srbija od 2006. godine ima status posmatrača u Međunarodnoj organizaciji frankofonije (OIF), koja ima 80 članica i država posmatrača.

Tokom marta su ambasade zemalja članica OIF obeležile Dane frankofonije u Srbiji nizom kulturnih događaja, zajedno sa nastavnicima francuskog jezika i njihovim učenicima u školama i na fakultetima.

Ostalo

Seminar “Znakovni muzej” u MIJ-u

Muzej istorije Jugoslavije u saradnji sa Asocijacijom tumača znakovnog jezika i Gradskom organizacijom gluvih, 5. aprila organizovaće prvi seminar "Znakovni muzej", posvećen razvoju veština muzejskih stručnjaka neophodnih za uspostavljanje kvalitetnije saradnje sa zajednicom gluvih.

Ostalo sreda 30.03. 14:38 Komentara: 0

Poziv za umetnički konkurs “Crna kutija”

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu pozivaju autore da učestvuju na konkursu za umetničke radove Crna kutija / Black Box, koji će biti predstavljeni u okviru predstojećeg Mikser festivala, od 8. do 12. juna 2016, na ulicama Savamale.

Ostalo sreda 30.03. 12:59 Komentara: 1

Omaž Draganu Nikoliću

Od 1. do 3. aprila u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće održan program „Omaž Draganu Nikoliću – velikanu jugoslovenske i srpske kinematografije“.

Ostalo sreda 30.03. 11:45 Komentara: 1
strana 1 od 37 idi na stranu