BDW predstavlja luksuzni hotel Kristofa Pileta

Ime francuskog dizajnera Christophe Pilleta se vezuje za najbolje brendove i projekte u svetu. Jedan od njih je novi dizajn hotel Seez u Sen Tropeu, elitnom letovalištu na Azurnoj obali, utočištu umetnika, prebogatih svetskih oligarha i zvezda šou biznisa.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2013.

10:21

Default images

Pilletov potpis sasvim sigurno povećava vrednost projekta, o čemu svedoči njegovo angažovanje od strane čuvenog hotelijera Shane Kalaidjiana da realizuje njegovu viziju najnovijeg hotela. Pillet je bio zadužen za celokupan dizajn, a hotel je oplemenio nameštajem koji je radio za prestižne međunarodne brendove kao što su Emeco, Porro, Oluce, Mazzega, Varaschin, Fantini, Boffi, Duravit... Posle uspešnog otvaranja hotela Seez u Parizu, dvojac je u Sen Tropeu uspeo da svojim specifičnim stilom urbanistički projekat pretvori u mesto koje omogućava vrhunski luksuzni odmor.

Hotel se prostire na 2000 m2. Bašta predstavlja mešavinu raskošnog zelenila i uravnoteženosti, obilja i jednostavnosti. Gosti mogu da osete miris slane vode i topli povetarac iz kreveta i kupatila. Sa 37 soba i vila koje se nalaze u bujnom šumovitom parku sa bazenom, Sezz Sen Trope odiše toplom atmosferom koja prosto mami goste. Tome doprinose Dom Perignon bar i jedinstveni spa centar koji je otvoren u saradnji sa brendom Payot. Saznajte više o radovima Christophe Pilleta, koji je osvojio međunarodna priznanja za kvalitet celog spektra svojih dela, na predavanju 8. juna na konferenciji BDW 2013 u Muzeju savremene umetnosti. Arhitektura, predmeti, nameštaj, umetnički pravci…

Od transformacije Lancel butika širom Francuske i ostatka sveta, dizajniranja novog hotela Seez u San Tropeu i restorana Maison Blanche u Fesu i Kazablanki, do osmišljavanja štanda za Reno na međunarodnim sajmovima - opus i raznovrsnost njegovih projekata zauzimaju isti položaj nezavisno od količine.
Bilo da radi kao dizajn direktor za Lacoste ili je angažovan na duge staze za Driade, Cappellini i Emu, njegove uvažene interpretacije su svedočanstva veoma šik stila, a odlikuju se preciznošću i strogošću. Ako postoji Pillet stil, karakteriše ga efikasnost i usluga u smislu seksualne funkcionalnosti: sposobnost da se kristališe u projektu, uzbuđenje oko nacrta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: