Preminuo dirigent Imre Toplak

U Novom Sadu je u nedelju, 29. decembra, u 81. godini preminuo Imre Toplak, dirigent i profesor novosadske Akademije umetnosti u penziji, saopštilo je Srpsko narodno pozorište (SNP).

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

17:02

Default images

Bio je pijanista - koncertant, horovođa hora društva "Jožef Atila" u Beogradu, horovođa beogradskog hora "Đoka Pavlović" i korepetitor hora Umetničkog ansambla Doma JNA, a dirigentsku karijeru u SNP-u počeo je 1961. godine.

Tokom karijere dirigovao je najznačajnija dela operske, operetske baletske i simfonijske literature, nastupajući u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više nagrada i priznanja: Jugoslovenske radio-televizije, Udruženja muzičkih umetnika Vojvodine, Oktobarske nagrade.

Imre Toplak je, kao redovni profesor, predavao sviranje orkestarskih partitura na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: