Makedonski film "Zemlja meda" kandidat za Oskara u dve kategorije

Makedonski film "Zemlja meda" (Honeyland) nominovan je danas za američku nagradu "Oskar" u dve kategorije: za najbolji dokumetarni i za najbolji film s neengleskog govornog područja.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 13.01.2020.

18:00

Makedonski film
Foto: Printscreen Youtube

To je objavila Američka filmska akademija. Prvi put je jedan makedonski film nominovan u dve kategorije. Ceremonija uručenja "Oskara" biće 9. februara. Za "Oskara" je pre 25 godina bio nominovan igrani film "Pre kiše" (Pred doždot) Milča Mančevskog u kategoriji za najbolji strani film.

Dokumetarni film Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova "Zemlja meda" krajem 2019. je "Njujork tajms" izabrao za "film godine", stavljajući ga ispred filmova Martina Skorseza i Kventina Tarantina.

"Zemlja meda" - film o pčelarki u zabačenom planinskom selu koja pokušava da vrati prirodnu ravnotežu, već je osvojio tri nagrade na prošlogodišnjem njujorškom Festivalu "Sandens" koji je jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma, a dobio je i druge nagrade, među kojima u Barseloni i Tel Avivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: