Kultura

Subota, 30.05.2015.

21:05

Beograđani pobedili na konkursu Niš Art Fondacije

U Nišu je večeras otvorena izložba najuspešnijih radova mladih umetnika, pristiglih na konkurs Niš Art Fondacije.

Izvor: Tanjug

Default images
ilustracija

Sve tri nagrade pripale su umetnicima iz Beograda. Najbolje ocenjen je rad Damjana Kovačevića, drugonagradjen je Ivan Šuletić, dok je treća nagrada pripala Ivani Milev.

Tročlani žiri u sastavu-Neda Arnerić glumica, Kristina Ristić likovna umetnica i Mrdjan Bajić vajar, za ovu izložbu izabrao je 58 radova medju skoro 2.000 koje je poslalo 600 mladih umetnika.

"Nije nam bilo teško da izaberemo najbolje jer smo svo troje imali slične utiske o pojedinim radovima" rekla je za Tanjug Neda Arnerić.

Ona je najavila jedan novi konkurs koji će trajati mesec dana nakon gostovanja ove izložbe u Beogradu.

"Otvorićemo mali konkurs, gde ćemo izabrati najbolje mlade ljude koji se bave likovnom kritikom, i dati im mogućnost da pišu prikaze za izložbu naredne godine", rekla je Arnerićeva.

Na konkurs Niš Art fondacije iz godine u godinu pristiže sve više radova i ove godine je dostignut rekord od 2.000 radova, medju kojima ima ulja na platnu, grafika, crteža, instalacija.

"Ovo je značajan konkurs koji podstiče razvoj likovne scene u Srbiji. Ova nagrada je najznačajnija, a nagrada namenjena mladim umetnicima kod nas", rekao je za Tanjug prvonagradjeni Damijan Kovačević.

Izložba najbolje ocenjeih 58 radova Niš Art Fondacije moći će da se pogleda u galeriji Srbija u Nišu naredne dve nedelje, a zatim će se biti preseljena u Beograd.

Foto: Horia Varlan/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: