Svet

Petak, 26.05.2023.

15:28

"Kina je spremna"

Predsednik Kine Si Đinping se nada da će Demokratska Republika Kongo obezbediti političku podršku i olakšati usluge kineskim preduzećima da investiraju.

Izvor: Tanjug

Foto: shutterstock, Gil Corzo

Si je, takođe, rekao da je Kina spremna da pošalje poljoprivredu tehničku ekspertsku grupu u Kongo, javili su kineski državni mediji, preneo je Rojters.

On je to izjavio tokom susreta sa predsednikom Konga Feliksom Čisekedijem.

Kina i Demokratska Republika Kongo će redovno ocenjivati saradnju u rudarskom sektoru i konsolidovati relevantnu saradnju u dugoročnom i obostranom interesu obe zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su preneli kineski državni mediji.

Dve zemlje će dodatno unaprediti bilateralne odnose i proširiti saradnju u obrazovanju, naučnoistraživačkom radu, zdravstvu, izgradnji infrastrukture, rudarstvu i poljoprivredi, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: