Utorak, 02.05.2023.

07:25

Zatreslo se tlo Crne Gore

U Crnoj Gori je jutros u 3.41 registrovan zemljotres manje jačine, 2.8 jedinica Rihtersove skale, sa epicentrom na 4 kilometra severno od Tološa.

Izvor: Tanjug

Zatreslo se tlo Crne Gore
EPA-EFE/Etienne Laurent

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju objavio je da je jačina zemljotresa u žarištu iznosila 2.8 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale.

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od 19 kilometara.

Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području, navedeno je na sajtu crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

17 h

Podeli: