Ponedeljak, 26.12.2022.

21:02

Kina donela odluku: Ukida se

Kina će od 8. januara ukinuti karantin zbog kovid-19 za putnike koji dolaze iz inostranstva, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija.

Izvor: Tanjug

Kina donela odluku: Ukida se
EPA-EFE/WU HAO

Trenutno, putnici koji dolaze iz inostranstva moraju biti u karantinu pet dana u hotelu, a zatim tri dana kod kuće, preneo je AP. To je manje u odnosu na čak tri nedelje koliko su morali da budu u karantinu ranije.

Ukidanje karantina je veliki korak ka ponovnom potpunom otvaranju putovanja u ostatak sveta, koje je vlada ozbiljno ograničila u pokušaju da spreči širenje virusa. Ograničenja su sprečila većinu Kineza da putuju u inostranstvo, ograničila su diplomatske razmene i naglo smanjila broj stranaca u Kini radi rada i učenja. Kineska zdravstvena komisija saopštila je da će biti preduzeti koraci da se pojedinim strancima olakša ulazak u zemlju, iako mera ne uključuje turiste.

To ukazuje na to da će Kinezima postepeno ponovo biti dozvoljeno da putuju u inostranstvo zbog turizma, što je važan izvor prihoda za hotele i srodne kompanije u mnogim zemljama, navela je američka agencija. Ljudima koji dolaze u Kinu i dalje će biti potreban negativan test na virus 48 sati pre polaska, a moraće da nose i zaštitne maske, navodi se u onlajn objavi zdravstvene komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: