Utorak, 06.12.2022.

18:50

SPS podržao predlog budžeta za 2023. godinu

Na današnjem zasedanju Narodne skupštine RS, narodni poslanik Dejan Radenković govorio je u ime poslaničke grupe SPS na temu usvajanja budžeta za 2023. godinu.

Izvor: B92

SPS podržao predlog budžeta za 2023. godinu
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je istakao da ovaj budžet u sebi sadrži sve principe koji su Socijalističku partiju Srbije učinili nezaobilaznim delom jedne ozbiljne i državotvorne politike.

Neke od ključnih vrednosti koje budžet donosi jesu kontinuitet reformi i unapređenje funkcionisanja države na svim nivoima, racionalna štedljivost u potrošnji i jasna prioritizacija investicija, solidarnost kao osnova društvene kohezije, odgovoran državotvorni pristup, kao i adekvatnost pomenutog budžeta trenutnoj situaciji koja je bila i ostaće izazovna.

"Ukoliko napravimo komparaciju sa evropskim zemljama, primetno je da ima onih sa manjim dugom, ali isto tako ima i onih koje imaju sličan deficit. Ipak, opažanje Socijalističke partije Srbije jeste da u 'Evroligi javnih finansija' Srbija ne stoji loše, već naprotiv, da su javne finansije košarka, Srbija bi bila siguran kandidat za play-off najboljih javnih finansija. Naš brod je izabrao dobar pravac i dolazak do cilja nije nešto što ćemo dovesti u pitanje. Manja prilagođavanja će se uvek dešavati, ali ono što je sigurno jeste da taj brod nećemo usmeriti u nepoznate i opasne avanture", istakao je narodni poslanik Dejan Radenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: