Petak, 16.03.2018.

21:08

Ambasada SAD: Važno da Sobranje nastavi agendu

Važno je da makedonski parlament nastavi sa agendom i fokusira se na neophodne reforme sa partijama koje ih podržavaju na putu ka evroatlantskim integracijama.

Izvor: Tanjug

Ambasada SAD: Važno da Sobranje nastavi agendu
Foto: Gettyimages

To ej saopštila američka ambasada u Skoplju reagujući na poslednje događaje u vezi sa usvajanjem Zakona o upotrebi jezika u Sobranju.

U saopštenju Ambasade se podseća da je premijer Zoran Zaev juče rekao da je dužnost i odgovornost vlade i političkih lidera u Makedoniji da slede interese svih građana u Makedoniji, prenosi MIA.

Što se tiče Zakona u upotrebi jezika zamenik premijera Bujar Osmani je početkom nedelje u Briselu potvrdio da će makedonska vlada poslati zakon Venecijanskoj komisiji da proceni i da preporuke kako bi se osiguralo da zakon bude u skladu sa evropskim standardima, navela je Ambasada SAD.

Ambasada naglašava da je zvaničnik Stejt departmenta Ves Mičel u utorak u Skoplju rekao da je Makedonija načinila ogroman napredak u procesu izgradnje snažne demokratije.

Makedonija ima šansu da napravi napredak na svom putu ka EU i NATO koji podržava velika većina građana, zaključila je Ambasada SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: