Ponedeljak, 20.11.2017.

23:23

Putin: Moraćemo da imamo najmodernije oružje

Ruska vojska i mornarica moraju biti opremljene najmodernijim oružjem koje uzima u obzir moguće promene u strategiji i taktikama ratovanja u budućnosti.

Izvor: Tanjug

Putin: Moraćemo da imamo najmodernije oružje
Getty images

To je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o novom ruskom programu naoružanja.

"Ako želimo da budemo u čelu, ako želimo da pobeđujemo, moramo biti najbolji", istakao je Putin, dodavši da ključne odredbe novog programa imaju za cilj da obezbede zagarantovano strateško odvraćanje, a u slučaju spoljne pretnje - njenu efikasnu neutralizaciju, prenosi Tas s.

On je, otvarajući desetu rundu sastanaka sa glavnim predstavnicima ruske odbrambene industrije i najvišim vojnim zvaničnicima, rekao da se privodi kraju izrada nacrta novog državnog programa nabavke oružja.

"Borbene sposobnosti vojske zavisiće od primene tog programa u narednoj deceniji i u dugoročnoj perspektivi, te je nužno temeljno analizirati sve naše planove", ukazao je Putin.

Prema njegovim rečima, primena tog programa zavisiće od sposobnosti kompanija u sektoru odbrane i istraživačkih centara.

Kako je objasnio, ključno je ne samo razviti napredne tehnologije i model oružja koji zadovoljavaju relevantne zahteve Ministarstva odbrane, već i biti spreman za brzo organizovanje njihove masovne proizvodnje.

Takođe, Putin je pozvao da se posebna pažnja u novom programu posveti koordinisanju nabavke oružja sa izgradnjom vojne infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: