Subota, 03.02.2024.

08:33

Huti priznali: Da, mi smo...

Huti iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah pokrenuli su raketni napad na grad Eilat na jugu Izraela, izjavio je portparol pokreta Jahja Sari.

Izvor: Tanjug

Huti priznali: Da, mi smo...
Foto: Profimedia

Sari je za TV Al Masira rekao da su ''oružane snage Jemena izvele vojnu operaciju, pogodivši sa nekoliko balističkih projektila određene objekte u oblasti Eilat na jugu okupirane Palestine“.

Prethodno su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da je njihova protivvazdušna odbrana presrela raketu zemlja-zemlja iznad Crvenog mora.

Pres služba IDF-a je saopštila da je izraelska vojska koristila protivvazdušni odbrambeni sistem ''Arrow'' za presretanje raketa.

Nakon eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, Huti koji kontrolišu određene delove Jemena upozorili su da će izvesti napade na izraelsku teritoriju i da će zabraniti svim brodovima povezanim sa Izraelom plovidbu preko Crvenog mora, do okončanja operacije u palestinskoj enklavi.

Od sredine novembra 2023. godine jemenska pobunjenička grupa napala je desetine civilnih brodova u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: