Napad je izveden

Hakeri povezani sa Službom bezbednosti Ukrajine (SBU) provalili su u kompjuterske sisteme jednog moskovskog internet provajdera.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2024.

17:47

Napad je izveden
EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Provala se dogodila kao odmazda za ruski sajbernapad na ukrajinskog telekomunikaconog giganta Kijevstar, rekao je neimenovani izvor za Rojters

Hakeri grupe "Blekdžek" su obrisali 20 terabajta podataka u M9 telekomu, ruskom internet i TV provajderu, ostavljajući neke stanovnike Moskve bez interneta, rekao je izvor.

Ovaj digitalni upad je bio zagrevanje za veći sajbernapad, koji bi bio "ozbiljna osveta za Kijevstar“, dodao je izvor. Kijevstar, najveći ukrajinski mobilni operater, izbačen je iz mreže prošlog meseca u verovatno najvećem sajbernapadu od kada je Moskva pokrenula rat protiv Ukrajine u februaru 2022.

Ruski hakeri su mesecima bili u sistemu Kijevstara i izazvali "katastrofalno uništenje u kompaniji", rekao je ukrajinski šef sajberšpijunaže Ilija Vitijuk za Rojters prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: