Ponedeljak, 16.10.2023.

22:19

Obratio se portparol Hamasa: Ne plašimo se kopnenog napada, spremni smo VIDEO

U Gazi se trenutno nalazi između 200 i 250 zatvorenika, kaže vojni portparol Hamasa Abu Obeida.

Izvor: B92

Obratio se portparol Hamasa: Ne plašimo se kopnenog napada, spremni smo VIDEO
Foto: Profimedia

On napominje da ne postoji konačan broj, zbog "bezbednosnih i praktičnih poteškoća", ali potvrđuje da je njih 200 u rukama Hamasa.

U televizijskoj izjavi, on kaže da oko 50 taoca drže druge "frakcije otpora i na drugim mestima".

Strani taoci su "naši gosti", kaže Abu Obeida, obećavajući da će ih zaštititi i da će ih pustiti kad god uslovi "na terenu" to dozvole.

Abu Obeida kaže da ih pretnja izraelskom kopnenom operacijom u Gazi "ne plaši i da su spremni za to".

On takođe kaže da stanovnici Gaze neće napustiti pojas i da bi njihovo raseljavanje naškodilo nacionalnoj bezbednosti Egipta i predstavljalo opasnost za Jordan, što implicira da bi masovni egzodus Palestinaca u susednu zemlju mogao da bude presedan za Zapadnu obalu.

On hvali libansku grupu Hezbolah što je "preduzela korake" protiv Izraela, napominjući da je Hamasu potrebna veća podrška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: