Ponedeljak, 09.10.2023.

16:12

Državljanin Srbije koji je evakuisan iz Tel Aviva: "Krenuo je opšti rat"

Doktor Tomislav Kostić iz Niša, je sa grupom hodočasnika i ostalim državljanima Srbije doputovao evakucionim letom iz Tel Aviva.

Izvor: Kosovo online

Državljanin Srbije koji je evakuisan iz Tel Aviva:
Foto: Profimedia

On je kazao da je najdramatičniji trenutak tokom evakuacije bio dolazak na aerodrom Ben Gurion u trenutku kada je počelo raketiranje.

"Najdramatičniji je bio dolazak na aerodrom u subotu, jer je tada krenulo raketiranje u okolini, molili smo da izađemo iz autobusa, klasično bombardovanje", kazao je dr Kostić.

Aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu malo nakon poletanja aviona sa državljanima Srbije je zasut granatama, a Kostić kaže da su svi iz grupe pokazali izuzetnu smirenost, a najviše maturanti za koje kaže da su bili svetla tačka.

"Tamo je krenuo opšti rat i već prvog dana smo shvatili, po rečima naših sugrađana koji žive tamo, da to nije uobičajeno i ono na šta su navikli svih ovih godina, jer je grupa boraca upala u sve izraelske gradove", kazao je Kostić.

Prema njegovim rečima, shvatili su da je situacija ozbiljna i u momentima kada su trebali da napuste Palestinu, što opisuje kao pravu avanturu.

Kostić navodi da je najteže bilo vodiču puta, jer je morao da organizuje njihovu evakuaciju, i da se na kraju sve završilo dobro po državljane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: