Subota, 19.08.2023.

15:45

Još jedna država podigla moćne helikoptere FOTO

Uprkos nadolazećem skepticizmu i nepotvrđenim izveštajima, sada je potvrđeno da su Oružane snage Belorusije dobile nove jurišne helikoptere Mi-35 iz Rusije.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Još jedna država podigla moćne helikoptere FOTO
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ova isporuka o kojoj se dugo spekulisalo, konačno se materijalizovala, označavajući značajnu prekretnicu u vojnom vazduhoplovstvu.

U zvaničnom saopštenju koje je objavila pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije, saopšteno je da je prva flota helikoptera Mi-35 poletela u nebo, označavajući značajnu prekretnicu u beloruskoj vojsci.

Ove strašne leteće mašine su integrisane u oružane snage kao deo pomno planirane strategije za vojnu ekspanziju i tehnološki napredak u saradnji sa Ruskom Federacijom.

Čini se da je vojna moć Belorusije u porastu, o čemu svedoči njena nedavna nabavka niza visokoprofilnih sistema naoružanja od Rusije.

Ovi helikopteri nisu bilo kakvo obično oružje, oni su posebno dizajnirani da povećaju nacionalne sposobnosti za ratovanje i udare iz vazduha.

Nabavke uključuju strašne borbene avione Su-30SM, strateške balističke raketne sisteme Iskander-M i napredne sisteme protivvazdušne odbrane S-400.

Ovi dodaci beloruskom arsenalu označavaju značajno poboljšanje njenih vojnih sposobnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: