Svet 1

12.05.2024.

18:33

Egipat: Mirovni sporazum sa Izraelom je naš strateški izbor 40 godina

Egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šukri izjavio je danas da je mirovni sporazum Egipta i Izraela "strateški izbor Egipta 40 godina".

Izvor: Tanjug

Egipat: Mirovni sporazum sa Izraelom je naš strateški izbor 40 godina
Profimedia

Podeli:

"Mirovni sporazum sa Izraelom je strateški izbor Egipta 40 godina i predstavlja glavni stub mira u regionu", izjavio je Šukri, prenosi Tajms of Izrael, ocenjujući da je egipatski ministar tom izjavom naizgled opovrgnuo ranije izveštaje da je mirovni sporazum pod rizikom.

Ranije danas je anonimni visoki egipatski zvaničnik rekao za AP da je Egipat uručio protestne note Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama i vladama evropskih država, tvrdeći da je operacija Izraela u Rafi ugrozila njihov mirovni sporazum.

Izraelska vojska je u subotu pozvala palestinske civile da se evakuišu iz nekoliko naselja iz Rafe, zbog operacije koja cilja militantnu grupu Hamas.

Da bi sprečio veliki upliv izbeglica, Egipat je postavio tenkove na granici sa Gazom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: