Subota, 22.07.2023.

19:06

Nezapamćeno nevreme u Arilju: "Ovo je katastrofa, sve je potpuno uništeno" FOTO

Strahovito nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je teritoriju opštine Arilje.

Izvor: RINA

Nezapamćeno nevreme u Arilju:
Foto: RINA

Jak i krupan grad načinio je ogromnu štetu u selima Trešnjevica, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići, Severevo i jedan deo sela Kruščica.

Ogromna materijlna šteta načinjena je u malinjacima, po kojima je ovaj kraj prepoznatljiv.

"Ovo je katastrofa šta nas je snašlo u jeku berbe, krupne ledenice su sve uništile. Maline, kupine sve je otišlo. Skoro da nema grančice koju nije polomilo, uništena je i sorta polka koja tek treba da dođe na rod. Očaj i tuga, eto samo to možemo da kažemo", rekli su za RINU meštani sela Trešnjevica.

Jak i krupan grad za samo par trenutaka obeleo je livade i njive, razlupao je stakla na automobilima i razbio crepove na velikom broju objekata.

"Još uvek nemamo zvanične podatke šteti, ali sudeći po video zapisima koje sam dobio, uništene su velike površine pod poljoprivrednim zasadima, ali i oštećeni pojedini objekti. Zbog neverovatne jačine grada, razbijani su crepovi na pojedinim objektima. Malinjaci su potpuno desetkovani. Meštani su zaista u ovom silovitom nevremenu pretrpeli ogromne štete", ističe Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.
Foto: RINA
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: