Sreda, 12.07.2023.

23:02

Počelo povlačenje tzv. kosovske policije iz opština na severu

Tzv. kosovska policija potvrdila je da je počela postepeno povlačenje iz opštinskih objekata na severu.

Izvor: Kosovo online

Počelo povlačenje tzv. kosovske policije iz opština na severu
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Tzv. kosovska policija je počela postepeno povlačenje kako je i dogovoreno na sastanku potpredsednika vlade Besnika Bisljimija i izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, prenosi Reporteri.

Zamenik direktora policije za region Sever Veton Eljšani kazao je da je odluku vlade, Uprava policije prihvatila čim ju je dobila i ona je upućena "na teren" na izvršenje.

"Odluka Vlade Kosova je počela da se sprovodi", rekao je Eljšani.

Vlada privremenih prištinskih institucija je dan nakon sastanka Bisljimija i Lajčaka iznela detalje o tome šta su tačno dogovorili, navodeći da je glavni fokus sastanka bilo stvaranje preduslova za punu i bezuslovnu primenu Osnovnog sporazuma od 27. februara i Ohridskog aneksa od 18. marta.

Priština je sinoć saopštila je spremna da doprinese deeskalaciji situacije - što uključuje trenutno smanjenje prisustva policije za 25 odsto u i oko opštinskih zgrada u četiri opštine na severu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: