Rafalna paljba kod Subotice, ranjene tri osobe; Policija: Ne izlazite iz kuća; Oglasio se načelnik VIDEO

Višesatna rafalna paljba čula se danas na Makovoj sedmici, zelenom pojasu Subotice, navode mediji.

Izvor: B92, Sputnjik

Subota, 17.06.2023.

15:07

Rafalna paljba kod Subotice, ranjene tri osobe; Policija: Ne izlazite iz kuća; Oglasio se načelnik VIDEO
Foto: shutterstock/ ToskanaINC

Radi se o mestu na kome inače postoji više neformalnih krijumčarskih kampova i gde je i ranije dolazilo do oružanih obračuna suprotstavljenih krijumčarskih grupa.

Prema saznanjima medija, policija izašla na teren, a meštanima tog dela Subotice koji su zvali policiju, savetovano da ne izlaze iz kuća.

Ljudima koji žive u blizini tog mesta rečeno je da ne napuštaju kuće, a policija je na terenu, preneli su beogradski mediji.

Prema informacijama iz subotičke policije, u oružanom sukobu koji se danas dogodio između krijumčarskih grupa migranata u šumi "Makova sedmica" u Subotici, za koji je ranije saopšteno da su dve osobe ranjene, identifikovan je još jedan ranjeni muškarac.

Po nezvaničnim informacijama do kojih je došla agencija Beta, i treći ranjeni muškarac, koji je takođe migrant, prevezen je u Opštu bolnicu Subotica gde mu je ukazana pomoć.

Najozbiljni sukob je bio u julu prošle godine kada je više osoba povređeno, a jedna je izgubila život.

Oglasio se načelnik Severnobačkog okruga

Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga, se oglasio na svom Fejsbuk profilu povodom vatrenog obračuna migranata u Subotici i saopštio kako su dvojica muškaraca u bolnici, ali i da još uvek nema potvrđenih informacija o broju ranjenih.

"U prethodnih nekoliko dana intenzivirane su aktivnosti pripadnika MUP, vezanih za pojačanu kontrolu boravka iregularnih migranata van Prihvatnog centra, na teritoriji PU Subotica (u graničnom pojasu naročito na potezu od Hajdukova do MZ Kelebija). Što je očigledno, pored smanjenja migranata na navedenom prostoru izazvalo veliki revolt krijumčara i krijumčarskih grupa na istom području a koji se ogleda u sve intezivnijem obračunu istih uz upotrebu i vatrenog oružja.

Tako je i danas u šumskom pojasu između Radanovca i Tresetišta, u vremenu od 12:45h do 13:30h došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane iregularnih migranata, kojom prilikom je došlo i do ranjavanja, za sada ne potvrđenog broja lica - migranata (za sada u OB Subotica zbrinuta su dva lica - jedan sa lakšim i jedan sa težim povredama). U toku je opsežna akcija MUP u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za okolnosti navedenog događaja i zvaničnog saopštenja u vezi istog - saopštio je načelnik Bojan Šoralov.

Kako je on dalje naveo, MUP će nastaviti da preduzima sve potrebne mere i radnje u cilju onemogućavanja boravka i prelaska iregularnih migranata u graničnom pojasu područja grada Subotice, kao i uklanjanja svih eventualno do sad podignutih neformalnih kampova.

"Očigledna je prevelika nervoza iregularnih migranata kojima nećemo dozvoliti da borave na prostoru Subotičke šume i svakodnevno ćemo sprovoditi akcije humanog preseljenja - dislokacija u Prihvatne centra na prostoru RS", napisao je Šoralov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: