Ponedeljak, 10.04.2023.

20:37

NATO ima plan – Moldavija je nova Ukrajina?

NATO očigledno priprema poligon iz Moldavije za geopolitičku konfrontaciju sa Rusijom, navodi se u saopštenju Marije Zaharove.

Izvor: Sputnjik

NATO ima plan – Moldavija je nova Ukrajina?
Foto: Profimedia

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Džoane rekao je da je Alijansa spremna da ide onoliko daleko u odnosima sa Moldavijom koliko ta republika to bude želela.

"Do čega mogu dovesti produbljivanje saradnje nekih država sa Alijansom i njena obećanja 'podrške' pred 'ruskom pretnjom', videli smo – 'obojene revolucije', državni udari, politička nestabilnost i ekonomska kriza. To se posebno odnosi na postsovjetski prostor, koji je za NATO svojevrsni 'poligon' za geopolitičku konfrontaciju sa našom zemljom. Po svemu sudeći, takva sudbina sprema se i za Moldaviju“, rekla je Zaharova komentarišući ovu izjavu.

Prema njenim rečima, pokušaji da se Moldavija uvuče u NATO izgledaju posebno cinično kad se pogleda situacija u Ukrajini, koja je u velikoj meri izazvana neodgovornom politikom širenja alijanse.

Kako je dodala Zaharova, Rusija izražava nadu da u Moldaviji ima još političara koji shvataju da zbližavanje sa NATO-m prati gubitak suvereniteta.

"Neobuzdano širenje alijanse nije ništa drugo do nastavak neokolonijalnih tradicija Zapada koji ne uzimaju u obzir ni unutrašnje političke specifičnosti država, niti vekovima uspostavljene veze sa njihovim susedima“, rekao je diplomata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: