Šta se dešava u Moskvi? Viđeni su, postavljaju PVO sisteme "Pancir" VIDEO

Na društvenoj mreži Tviter pojavili su se snimci na kojima je prikazana ruska vojska dok postavlja PVO sisteme Pancir na krovove zgrada u Moskvi.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2023.

19:28

Šta se dešava u Moskvi? Viđeni su, postavljaju PVO sisteme
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Na prikazanim fotografijama se mogu razlikovati najmanje dva mesta, gde su već postavljeni kompleksi za zaštitu od vazdušnih i raketnih napada, na krovove Ministarstva odbrane i poslovnog centra.

Kompleks Pancir je projektovan za blisko pokrivanje civilnih i vojnih objekata. Primljen je u službu ruske vojske 2012. godine.

Prema vojnim blogerima i novinarima, vojna komanda je odlučila da ojača vazdušni štit ruske prestonice nakon što su ruski obaveštajci dobili dovoljno dokaza o sposobnosti vojske Ukrajine da pogodi ciljeve u glavnom gradu Ruske Federacije, i da bi Kijev zaista mogao da izvede takve napade. Trenutno, o svemu ovome nema zvaničnih potvrda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: