Sastaju se Rusi i Amerikanci?

Sastanak predstavnika Rusije i SAD održava se danas u Istanbulu, javila je ruska državna novinska agencija Tass, pozivajući se na neimenovani izvor.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

12:56

Sastaju se Rusi i Amerikanci?
EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL

Kako navode, dve strane će razgovarati o nizu "teških pitanja", uključujuci ona o vizama, nivou osoblja u ambasadama, radu institucija i agencija obe države u inostranstvu i drugim.

Broj osoblja i u ruskoj ambasadi u Vašingtonu i američkoj u Moskvi značajno je smanjen poslednjih godina, nakon niza recipročnih mera koje su dovele do proterivanja desetine ruskih i američkih diplomata.

Od početka rata u Ukrajini pa do sad, najviši pregovarački sastanak "licem u lice" organizovan je 14. novembra, kada su se u Ankari sastali Šef ruske Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: