Vučić se sastao sa Žiofreom FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom.

Izvor: B92
Podeli

"Kao i uvek, sa zadovoljstvom sam razgovarao sa ambasadorom Emanuelom Žiofreom. Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj saradnji, predstojećem Samitu u Pragu, ali o zajedničkim energetskim i infrastrukturnim projektima u kojima je Srbija uvek pouzdan partner", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, razgovarao o odnosima sa EU, predstojećem Samitu u Pragu, modalitetima jačanja saradnje u oblastima od obostranog interesa, poput energetske bezbednosti, usklađivanja vizne politike sa EU u cilju borbe protiv ilegalnih migracija, kao i o saradnji na velikim infrastrukturnim projektima.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija posvećeno radi na realizaciji ciljeva koji su u skladu sa njenom evropskom orijentacijom, poput snažnog ekonomskog napretka i očuvanja mira i stabilnosti u regionu kroz inicijative povezivanja, čime je pokazala da je ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner Unije, saopštila je Služba za sardnju sa medijima predsednika Srbije,

U tom kontekstu, sagovornici su razmenili mišljenja i o predstojećem Samitu u Pragu na kojem će se raspravljati o inicijativi za uspostavljanje evropske političke zajednice, kao platforme za dijalog postojećih članica EU i onih država koje tome teže.

Ambasador Žiofre je ponovio preovlađujući stav Brisela kada je u pitanju usklađivanje spoljne politike Srbije sa agendom EU i uvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji i izrazio spremnost za saradnju sa našom zemljom u pogledu rešavanja otvorenih pitanja, koja su od ključnog značaja za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.

Predsednik je ponovio zahvalnost Evropskoj komisiji na podršci u izgradnji energetske infrastrukture, što je za Srbiju od izuzetnog značaja, dodavši da je naša zemlja maksimalno angažovana na projektima diversifikacije energetskih izvora i puteva snabdevanja,navadenmo je u saopštenju.

Predsednik Srbije se juče sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom, razgovarajući o migrantskoj krizi koja pogađa sve tri zemlje.

On je rekao da nas čekaju teška vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu