Subota, 03.09.2022.

22:50

Sve veća nesloga u NATO-u: Tužićemo vas

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je Tursku da narušava jedinstvo NATO u posebno opasnom trenutku.

Izvor: Sputnjik

Sve veća nesloga u NATO-u: Tužićemo vas
EPA/EFE/AARON BUNCH

Grčka se neće pridružiti Turskoj u padu koja sadrži nečuvene i pretnje i primedbe koje su van svih granica, a događaju se na dnevnoj bazi, saopšteno je iz grčkog ministarstva.

"Odmah ćemo informisati saveznike i partnere sa sadržajem provokativnih saopštenja iz poslednjih nekoliko dana, kako bismo razjasnili ko podriva jedinstvo naše alijanse u veoma opasnom trenutku", saopšteno je iz grčkog Ministarstva.

Grčke vlasti dodaju da će "nastaviti da budu stub stabilnosti i bezbednosti za širi region, na bazi Međunarodnog prava i Međunarodnog pomorskog prava".

NATO "saveznici" Grčka i Turska već dugo su u napetim međusobnim odnosima, a poslednje zaoštravanje dogodilo se krajem avgusta. Tada je tursko Ministarstvo odbrane saopštilo kako je grčki PVO sistem S-300 nanišanio turske avione F-16, što je grčka strana demantovala.

Potom se retorika zaoštrila, pa je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio Grčku da je okupirala ostrva u Egejskom moru koja imaju demilitarizovani status, zapretivši da je Ankara spremna da uradi "ono što je potrebno" kada dođe vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: