Vučić poslao jasnu poruku Srbima sa KiM: "Šta god bilo, kako god bilo – izbegličke kolone neće postojati"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon pregovora u Briselu i poslao jasnu poruku Srbima sa KiM.

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2022.

13:50

Vučić poslao jasnu poruku Srbima sa KiM:
Printskrin: TV Prva

"Sada su rešeni da kao poslednju kost u grlu proteraju Srbe sa severa KiM", rekao je Vučić i dodao da je delegacija iz Beograda imala 4 zadatka - da sačuva mir, da izbegne osudu zapada nismo dovoljno kompromisni, da brinemo o tome kako će to u svetu da izgleda i da imamo u vidu da su ljudi na severu zastrašeni.

"Posle svih pretnji albanskog rukovodstva zavladao je strah. U skladu sa tim, naše je bilo da danas kažemo ljudima, iako znamo koliko je to danas teško, u uslovima koji više nisu hipotetički, mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka je bila: 'Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod i od progona i pogroma'", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: