Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM FOTO

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije završen je nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena.

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2022.

08:10

Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa KiM, zvaničnici Srpske liste, svi srpski gradonačelnici, načelnici okruga, kao i direktori bolnica.

Predsednik Vučić preneo je Srbima sa KiM tok i rezultate poslednje runde dijaloga na najvišem nivou održane u četvrtak u Briselu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Srpske liste Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija...

Nakon razgovora sa Srbima sa KiM, predsednik Vučić će se obratiti javnosti, što će biti njegovo prvo obraćanje nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, koja nije donela rezultat.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najavljujući današnje obraćanje predsednika, rekao je da će to biti "jedno njegovih od najznačajnijih obraćanja", u kojem će govoriti o ponašanju Aljbina Kurtija u Briselu kao i o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima.

Privremene vlasti u Prištini od 1.septembra primeniće mere, koje su odlozile na zahtev SAD sa 1.avgusta, a koje se tiču preregistracije vozila na kosovske tablice i srpskih ličnih dokumenata za ulazak na Kosovo.

Obraćanje je zakazano za 13.30 i mogli ste ga pratiti uz TV Prva i B92.net.

Podsetimo, predsednik Vučić poručio je u četvrak iz Brisela, gde je učestvovao u razgovorima Beograda i Prištine, da je to bio težak dan za Srbiju i naglasio da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: