Amerika ima informaciju? U Rusiju stiže... Reagovao Iran

Američke vlasti pretpostavljaju da Iran planira da preda Rusiji do nekoliko stotina bespilotnih letelica.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2022.

07:40

Amerika ima informaciju? U Rusiju stiže... Reagovao Iran
Foto: Profimedia

To je izjavio pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

"Naše informacije pokazuju da se iranska vlada sprema da obezbedi Rusiji do nekoliko stotina bespilotnih letelica, uključujući dronove koji mogu da nose naoružanje“, rekao je Salivan.

On takođe tvrdi da SAD navodno imaju informacije da Iran planira da obučava ruske stručnjake za korišćenje tih letelica.

"Prve faze obuke trebalo bi da počnu u julu", dodao je Salivan.

Salivan nije precizirao odakle Vašingtonu takve informacije, niti je naveo bilo kakve dokaze za to.

Tom prilikom je istakao da će SAD nastaviti da pomažu u odbrani Ukrajine.
  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Iran demantuje da šalje Rusiji dronove

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani odbacio je danas navode SAD o mogućem transferu iranskih dronova Rusiji, napominjući da nije primetan razvoj saradnje u ovoj oblasti.

Ranije je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan izjavio da se Iran sprema da pošalje bespilotne letelice Rusiji, uključujući i one koji mogu da nose oružje, prenosi RIA Novosti.

"Istorija saradnje Rusije i Irana u oblasti niza savremenih tehnologija datira još iz predratnog perioda u Ukrajini i u poslednje vreme nije bilo mnogo saradnje u toj oblasti", rekao je Kanani, objavljeno je na Telegram kanalu iranskog ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: