Belorusija pokreće vojsku – udarnoj jedinici stiglo naređenje

Belorusija pokreće vojnu vežbu koja će biti izvedena u dve etape.

Izvor: Novosti
Podeli
Profimedia
Profimedia

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da danas počinju dvodnevne komandno štabne vežbe 19. gardijske posebne mehanizovane brigade radi uvežbavanja odbrambenih operacija, piše RIA Novosti.

"U skladu sa planom obuke Severozapadne operativne komande, od 28. juna do 30. juna 2022. godine izvodi se komandno-štabna vežba sa 19. gardijskom zasebnom mehanizovanom brigadom. Cilj manevara je uvežbavanje komandovanja i upravljanja vojne jedinice i podjedinica brigade tokom borbenih dejstava u odbrambenoj operaciji", navodi se u poruci na Telegram kanalu pres službe ministarstva.

Vežba se izvodi u dve etape.

Kako se navodi u izveštaju, vojnici će u prvoj fazi razraditi pitanja organizovanja odbrambene borbe, upravljanja vojnim jedinicama i podjedinicama u toku pripreme za neprijateljstva, organizovanja interakcije i sveobuhvatne podrške u interesu rešavanja odbrambenih zadataka.

U drugoj fazi će razraditi pitanje obuke o upravljanju potčinjenim vojnim jedinicama i podjedinicama brigade kada vode odbrambenu borbu, povećanje preživljavanja trupa u složenom okruženju koje se brzo menja i uzimajući u obzir analiza rezultata savremenih ratova i oružanih sukoba.

Jedinica koja čini okosnicu vežbe, 19. gardijska mehanizovana brigada, je formacija Oružanih snaga Belorusije sa sedištem u Zaslonovu. Brigada baštini tradicije 2. gardijskog mehanizovanog korpusa sovjetske armije.

Jedinica je tokom hladnog rata bila smeštena u Mađarskoj, a nakon raspada SSSR prekomandovana je u Belorusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu