Ruski ambasador pozvan na razgovor u italijansko ministarstvo spoljnih poslova

Ruski ambasador u Rimu Sergej Razov pozvan je na razgovor u italijansko ministarstvo spoljnih poslova, nakon što je ruska vlada iznela kritike na račun Italije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.06.2022.

17:37

Ruski ambasador pozvan na razgovor u italijansko ministarstvo spoljnih poslova
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Razov pozvan po nalogu ministra spoljnih poslova Luiđija di Maja, a u dogovoru sa kancelarijom italijanskog premijera Marija Dragija, preneo je AP.

Prošlog meseca ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je Di Majov mirovni plan, koji je predat Ujedinjenim nacijama.

Lavrov je plan koji predlaže momentalni prekid vatre i otvaranje humanitarnih koridora u Ukrajini ocenio kao neozbiljan insinuirajući pri tome da je Di Majo sve radio zarad sopstvene promocije.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da generalni sekretar Etore Frančesko Seki "odlucno odbacuje optužbe za nemoral upućene nekim čelnicima italijanskih institucija i medija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: