Iran počinje da proizvodi delove za obogaćivanje uranijuma

Iran će uskoro početi da proizvodi delove za obogaćivanje uranijuma, saopštila je danas Međunarodna agencija za nuklearnu energiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2022.

16:35

Iran počinje da proizvodi delove za obogaćivanje uranijuma
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Iran će u nuklearnom postrojenju Natanz početi da proizvodi delove centrifuga za obogaćivanje uranijuma mašinama koje su nedavno premeštene iz zatvorenog postrojenja u Karadzu.

Agencija je u poverljivom izveštaju državama članicama navela da je 12. aprila završila postavljanje nadzornih kamera na tvoj lokaciji, a zatim uklonila pečate sa mašina, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da je 13. aprila Iran obavestio agenciju da će mašine početi da rade u novoj radionici istog dana, bez potvrde da li se to i dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: