Utorak, 12.04.2022.

20:48

Džonson: Prihvatam kaznu

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je prihvatio kaznu policije zbog kršenja pravila karantina 2020. godine i da razume gnev javnosti.

Izvor: Tanjug

Džonson: Prihvatam kaznu
EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Ipak, ponovio je da nije smatrao da je tada prekršio zakon.

"Moram da kažem, iskreno, u to vreme mi nije palo na pamet da je u pitanju možda kršenje pravila. Ali, naravno, policija je utvrdila drugačije i ja u potpunosti poštujem ishod njihove istrage", izjavio je Džonson za BBC, prenosi Rojters.

Kabinet Borisa Džonsona je potvrdio da će premijeru Velike Britanije biti izrečena novčana kazna zbog kršenja kovid epidemioloških mera i organizovanja zabava u vladinim kancelarijama u vreme strogih restrikcija i da će novčano biti kažnjen i ministar finansija Riši Sunak, preneo je ranije AP.

Skandal "partigejt" razbesneo je mnoge u Britaniji i doveo do toga da se desetine političara i zvaničnika nađu pod istragom zbog navoda da je vlada prekršila ograničenja koja je sama donela.

Više od stotinu državnih službenika, uključujući premijera, dobilo je upitnike od policije, koja je tokom istrage ispitivala svedoke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: