Kadirov u Marijupolju: "Skoro gotovo" VIDEO

Oslobođeno je oko 90–95 odsto Marijupolja, poslednje mesto gde se kriju banditi je veliki metalurški kombinat „Azovstalj“, izjavio je Ramzan Kadirov.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2022.

08:00

Kadirov u Marijupolju:
EPA/EFE/ MAXIM SHIPENKOV

"Na slobodnu teritoriju grada postepeno se vraća život. Ljudi izlaze na ulice iz svojih skloništa, umorni od kanonade eksplozija i gladi. Neki čak voze i automobile, ima i onih koji su se predomislili da odu u Rostov na Donu i privatnim prevozom se vratili u Marijupolj", napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.

Prema njegovim rečima, poslanik Državne dume iz Čečenije Adam Delimhanov radi u bliskoj saradnji sa komandantom 8. gardijske kombinovane armije, general-potpukovnikom Oružanih snaga RF Andrejem Mordvičovim.

Oni obilaze teritoriju pod njihovom kontrolom, pregledaju mesta mogućeg lociranja razbojnika, identifikuju potencijalne neprijateljske vatrene položaje, komuniciraju sa ruskim vojnicima, razveseljavaju ih i podižu vojnički duh.

"Putem zarobljenog azovskog voki-tokija, Adam Sultanovič je ponudio Ukrajincima, koji su na prevaru bili umešani u redove bandi, predaju ruskoj strani. Istovremeno, za komandante Azova neće biti milosti. Oni nemaju srećan kraj. Poslednje mesto gde se kriju banditi je veliki metalurški kombinat `Azovstal`. Ali čak i odatle će ih isterati naši vojnici“, rekao je Kadirov.

Lider Čečenske republike Ramzan Kadirov i juče je objavio snimak koji pokazuje gde se nalaze njegovi vojnici.

Kako je naveo, oni su u Luganskoj narodnoj republici.

"Specijalne jedinice Nacionalne garde, u kojima služe moji rođaci i meštani, čiste stambena naselja, proveravaju da li ima skrivenih nacista koji mogu da pucaju u leđa", naveo je Kadirov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: