Utorak, 11.01.2022.

21:54

"NATO se neće vraćati na format od pre dve decenije"

Džulijan Smit izjavila je danas tokom video konferencije u Briselu da se NATO savez neće vraćati na format koji je imao pre dve decenije.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/ Photocreo

"Kada razgovarate sa našim NATO saveznicima postoji jasan konsenzus oko jednog pitanja, a to je da ovaj savez ne namerava da se vraća kroz vreme u jednu sasvim drugačiju epohu, kada smo imali drugačiji tip savezništva i potpuno drugačiju formu. Mi funkcionišemo u današnjem svetu", rekla je stalna predstavnica SAD u NATO ambasadorka Džulijan Smit.

Američka ambasadorka je ovo izjavila na molbu da prokomentariše izjavu zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova koji je rekao da "NATO mora da se vrati u svoje granice iz 1997. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: