Prevara u Zagrebu – u Domu zdravlja izdavali lažne EU digitalne potvrde

Policija u Hrvatskoj sprovodi istragu protiv šestoro ljudi zbog sumnje da su izdali lažne EU kovid potvrde, uz pomoć osobe koja je bila zadužena za to.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

15:45

Prevara u Zagrebu – u Domu zdravlja izdavali lažne EU digitalne potvrde
Shutterstock/Dragan Mujan

Kako prenose hrvatski mediji, utvrđeno je da je muškarac star 34 godine, iako je svestan da nema pravo na EU potvrdu, tokom oktobra 2021. u dogovoru sa nepoznatom muškom osobom koja je zadužena za izdavanje te potvrde predao svoje podatke i platio zaposlenom u medicinskoj ustanovi u Zagrebu.

Zaposleni, star 30 godina, iskoristio je svoj položaj da unese podatke osobe iako je znao da nije vakcinisana i uneo u sistem podatke muškarca starog 34 godine.

Osim toj osobi, zaposleni je lažne sertifikate izdao i za još 3 osobe-

Utvrđeno je, dodaje hrvatska policija da je kao zaposlen zdravstvene ustanove iskoristio svoja ovlašćenja i za to primio novac.

Kako prenose mediji, u pitanju je Dom zdravlja Zagreb zapad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: