Sreda, 24.11.2021.

21:09

Veliko Erdoganovo "ne"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je opoziciji da nema govora o prevremenim izborima.

Izvor: Novosti

Veliko Erdoganovo
EPA-EFE/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Erdogan je rekao da će redovni izbori biti održani u junu 2023. godine, kada će Narodna alijansa osvojiti i većinu u parlamentu i poziciju predsednika države.

Na proširenom sastanku Stranke pravde i razvoja Erdogan je rekao da je ta politička snaga tokom dve decenije uvek imala "značajnu podršku turskog naroda", navodeći i značajne "izazove, prepreke i zavere" u tom periodu, prenela je Turska radio-televizija.

On je podsetio na pokušaj „bezbednosno-pravosudnog udara terorista“ iz organizacije Fetulaha Gulena 2015. godine, na "terorističke aktivnosti" kurdske Radničke partije, kao i na druge udare, posle kojih su u kratkom periodi izbori održani dva puta.

"Na izborima u novembru 2015. izvukli smo našu državu iz krize i formirali vladu tako što smo osvojili 49,5 odsto glasova", podsetio je Erdogan.

Odgovarajući na pozive opozicije za održavanje prevremenih izbora, poručio je da o tome nema govora.

"Još pozivaju na prevremene izbore, ali njih neće biti, izbori su u junu 2023. godine", kazao je Erdogan i dodao da će na njima Narodna alijansa postaviti novi rekord osvajanjem pozicije predsednika i dobijanjem većine u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: