Poruka Prištini: Dozvolite

Portparol EU Peter Stano pozvao Prištinu da ponovo razmotri svoju odluku kojom je direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, zabranjen ulazak na KiM.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

13:16

Poruka Prištini: Dozvolite
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/Ilustracija

"Znamo da je poseta gospodina Petkovića bila adekvatno najavljena i u skladu sa sporazumom o posetama zvaničnika. Pozivamo Kosovo da razmotri svoju odluku i dozvoli ovu posetu", rejkao je Stano za Tanjug.

Na pitaje Tanjuga da li će EU reagovati nakon ponovnog odbijanja vlasti u Prištini da zvaničnicima iz Beograda omogući ulazak na KiM, u Briselu naglašavaju da su ministri spoljnih poslova EU, sa sastanka Saveta EU, jasno poručili da očekuju da se poštuju i primene svi prethodno postignuti sporazumi u dijalogu Beograda i Prištine, i da se na konstruktivan način nastavi sa razgovorima.

"Ovaj poziv 27 zemlja članica uključuje i dogovor o zvaničnim posetama, što je važan deo normalizacije odnosa i doprinosi napretku u dijalogu", zaključio je Stano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: