Petak, 12.11.2021.

12:04

NATO sve više špijunira Ruse: Boji se invazije?

Radari ruske vojske detektovali su šest letelica NATO za osmatranje u poslednja 24 sata u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Izvor: B92, Sputnjik

NATO sve više špijunira Ruse: Boji se invazije?
Ilustracija, foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

"Nastavlja da raste intenzitet osmatračkih letova NATO u blizini granica Rusije u Crnom moru. Tokom jučerašnjeg dana, radarski sistemi raketnih jedinica otkrile su i ispratile šest letelica NATO saveza u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora", saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.

Podsećanja radi, nedavno su se u medijima pojavile spekulacije da Rusije planira da izvrši invaziju Ukrajine. Moskva je u više navrata demantovala te navode, kao i optužbe da je uključena u migrantsku krizu na granici Poljske i Belorusije. Čak je i premijer Poljske Mateuš Morjavecki kazao da predsednik Rusije Vladimir Putin stoji iza toga.

Putin je na te navode kazao da su to "destabilizujuće" i "opasne" optužbe, dok je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov istakao da to što Sjedinjene Američke Države šalju plovila u Crno more tera zemlje da zauzmu "politiku konfrontacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: