Kurti razgovarao sa novim komandantom Kfora

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je sa novim komandantom KFOR-a, general-majorom Ferencom Kajarijem.

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

08:52

Kurti razgovarao sa novim komandantom Kfora
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Govorili su o nastavku međuinstitucionalne saradnje, međusobnoj komunikaciji i koordinaciji akcija izmedju institucija iz Prištine i KFOR-a u, kako se tvrdi, "službi mira, stabilnosti i bezbednosti za sve građane".

"Bliska komunikacija i međuinstitucionalna koordinacija smatra se nužnom za osiguranje bezbednosti, što je zajednički cilj i prioritet kosovskih institucija i KFOR-a", navodi se u saopštenju vlade u Prištini, a prenosi Kosova pres.

Kako se dodaje, Kurti je Kajariju zahvalio na ulozi i značaju KFOR-a u, kako je naveo, očuvanju mira i bezbednosti na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: