Vučić: Isprazniće nam se zemlja, nećemo imati pet miliona ljudi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom se obratio javnosti iz Budimpešte.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

21:00

Vučić: Isprazniće nam se zemlja, nećemo imati pet miliona ljudi
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

On je istakao da je ključna tema mali broj dece u Srbiji i mi moramo da preduzimamo splet mera koje je priredio ministar Dmitrović.

"Nadam se da ćemo da postignemo bolji rezultat u manjim sredinama", izjavio je Vučić i dodao da moramo da napravimo veći skok.

"Sela su nam pusta, druge opštine u Srbiji se u prazne. Nemamo nigde dobru situaciju, pa ni u Novom Pazaru. Beograd izvlače migracije", rekao je on i dodao da nigde ne postoji najbolje rešenje, ali da je situacija loša. Kaže i da ovako "Srbija za 20 godina neće imati ni 5 miliona stanovnika".

"Isprazniće nam se zemlja", jasan je Vučić.

O Milanoviću i komentarima da je Vučić "ratni huškač"

Komentarišući izjave Milanovića, predsednik se pita zašto je Milanović to rekao posle 5 godina njegovog mandata.

"Na početku to nisu rekli, jer tada nisu videli pretnju u Srbiji. Sada kad vide da ih Srbija stiže i prestiže, sad je Vučić zlikovac".

Kako kaže, "verovatno su zabrinuti jer je dobar za Srbiju pa nemaju dominaciju kao pre njega".

"Ja njima na uvrede uvredama da odgovaram, neću. A imao bih mnogo više razloga. Sve najbolje im želim i punim uspeha u budućnosti. Oni su sjajna zemlja, ali ja volim Srbiju i naš narod i znam da možemo radom da stignemo one koji su godinama bili ispred nas", zaključio je predsednik.

"Zamislite, sastanu se dva predsednika i ogovaraju trećeg. To govori da Srbija nije više džak za udaranje, ne mogu da računaju na sigurnu mrežu od kriminala do ostalih u Beogradu i zadovoljan sam zbog toga. Ne smeta mi što sam im tema", jasan je bio Vučić.

O promenama u SNS-u

"Nemam ništa nigde u inostranstvu. Nemam račune i pare. Ne možete da me ucenite", rekao je predsednik nakon što je izjavio da je ponosan na sve što je do sad urađeno.

"Mene zanima šta će se pričati o ovom periodu za 20 - 30 godina", jasan je predsednik.

Govoreći o promenama u SNS, rekao je da će oko 50 odsto članova glavnog odbora biti promenjeno.

"Nikada SNS ne sme da se pretvori u onih 10 partija koje su se izrodile od DS-a i koje služe za pljačku", rekao je on i naglasio da je 60 posto gradonačelnika i predsednika opština promenjeno, ali da se "o tome ne priča".

Najavio je i velike promene u vrhu stranke.

"Očekujem da 40 - 50 odsto članova predsedništva bude promenjeno, što je i logično. Morate da imate novu energiju i snagu, da pokažete da želite da idete napred", zaključio je on.

Rekao je i da mora da postoji "tigrovo oko", a i da se nada da oni koji budu skinuti sa funkcija nisu u stranci zbog istih. Podsetimo, premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, na kojoj učestvuje i predsednik Vučić.
Takođe, on je danas popodne posetio i Crkvu Svetog Ðorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra učestvuje na Četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti.

Takođe, imaće i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: