U napadu islamskih ekstremista likvidirano 37 seljana

Neidentifikovani naoružani ekstremisti likvidirali su 37 civila u napadu na selo u jugozapadnom delu Nigera.

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2021.

18:41

U napadu islamskih ekstremista likvidirano 37 seljana
Mohammad Bash / Shutterstock

Napad ekstremista na seosku zajednicu u Banibanguinu je izveden sinoć u blizini granice s Malijem, na području na kojem su grupe ekstremnih islamista u ovoj godini masakrirale više stotina civila, prenosi Rojters.

Tokom 2001. godine naoružane ekstremističke frakcije u regionima Tilaberi i Tahua ubile su više od 420 civila i proterale desetine hiljada ljudi iz svojih domova, navedeno je u izveštaju od 11. avgusta Human Rajts Voča.

Ovi napadi ekstremista deo su šireg sukoba koji se vodi u pograničnim oblastima Malija, Burkine Faso, Niger i u regionu Sahela, gde džihadisti povezani s Al Kaidom i Islamskom državom nastoje da preuzmu kontrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: