Dodik opet: Šmit se lažno predstavlja

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za RTRS da BiH nema visokog predstavnika, te da se Kristijan Šmit lažno predstavlja.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

20:24

Dodik opet: Šmit se lažno predstavlja
Foto: Depositphotos/ Ale_Mi

"Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo - e sad možemo ili ne možemo razgovarati sa tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Nemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik," rekao je Dodik u intervjuu za RTRS koji će kasnije večeras biti emitovan u celini.

Kristijan Šmit sastao se danas u Sarajevu sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem i bošnjačkim članom Šefikom DŽaferovićem, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kako je i ranije najavio, nije prisustvovao sastanku.

Nakon sastanka Šmit je poručio da će iskoristiti "svu snagu" da zemlju povuče ka Evropskoj Uniji, a pre toga da omogući dijalog i stvori normalno okruženje u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: