Požar na Mokroj Gori, 100 hektara šume u plamenu; MUP poslao dodatno ljudstvo i mehanizaciju FOTO/VIDEO

Mokra Gora -- U toku popodneva izbio je požar na području Brezovice na Mokroj gori, na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart
Ilustracija: Depositphotos/vectorfusionart

To je potvrdio za Tanjug načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić.

"Požar gasi 50 vatrogasaca, a u toku sutrašnjeg dana očekujemo njih još 90, kao i helikoptere koji će gasiti požar iz vazduha. Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić. Cicvarić je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

MUP: Na Mokru Goru upućeno dodatno ljudstvo i teška mehanizacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore, kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

Upućeno je još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu