Orban: "Treća doza vakcine? Za dve nedelje"

Mađarska će ponuditi građanima treću dozu vakcine od 1. avgusta i načiniće obaveznim vakcinaciju za zdravstvene radnike, rekao je danas premijer Viktor Orban.

Izvor: B92

Petak, 16.07.2021.

08:53

Orban:
Foto: EPA-EFE/ARIS OIKONOMOU / POOL

Orban je otkrio da će lekari odlučiti koju će treću dozu uzeti građani, i da treba da prođe najmanje četiri meseca od druge doze, ukoliko lekari ne savetuju drugačije, preneo je Rojters.

Mađarska, država od 10 miliona ljudi, bila je među zemljama u Evropi koja je najbrže vakcinisala stanovništvo, ali i jedina članica EU koja je naširoko koristila rusku i kinesku vakcinu, iako Evropska agencija za lekove nije odobrila upotrebu istočnih vakcina.

Mađarska je takođe koristila vakcine napravljene na Zapadu - Fajzer, Modernu i AstraZeneku. Do četvrtka, Mađarska je vakcinisala više od 5,55 miliona ljudi, dok je broj obolelih od početka pandemije bio 808.661, dok je preminulo 30.013 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: