Četvrtak, 15.07.2021.

09:35

Napad iz Prištine 4 dana pre dijaloga: Haradinajeva poslanica krivi Srbe za navodno trovanje u Dečanima

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj tvrdi da je žitelj video "dvojicu sumnjivih Srba" u Dečanima pre izbijanja afere o navodnom trovanju vode.

Izvor: Tanjug

Napad iz Prištine 4 dana pre dijaloga: Haradinajeva poslanica krivi Srbe za navodno trovanje u Dečanima
Foto: Depositphotos/elenathewise

Ona je ovo izjavila četiri dana uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Prištinski tabloid Reporteri preneo je da je Kadrijaj to rekla u izjavi za T7 TV i pohvalila građanina koji je policiji prijavio navodno prisustvo dvojice Srba uoči trovanja vode u Dečanima.

Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je u sredu da trovanje ljudi u Dečanima nije povezano sa vodom, a zvanični rezultati analize uzroka trebalo bi da budu poznati danas.

Inače, otvorena je i istraga o navodnom trovanju vode u Dečanima, a kako navode mediji, vodiće je dva tužioca Osnovnog tužilaštva u Peći, saopštio je portparol tog suda Skadar Nikći, koji je odbio da komentariše tvrdnje da su "dvojica Srba" viđena na tom prostoru uoči izbijanja ove afere.

Nikći je, preneo je prištinski portal Ekonomija onlajn, rekao da će prvi koraci biti obezbeđenje mesta događaja i razgovori sa zaposlenima u kompaniji 'Hidrodrini', lekarima i medicinskim radnicima.

Opština Dečani proglasila je juče vanrednu situaciju, a do sada je zbog navodnog trovanja vodom medicinsku pomoć zatažilo 1.500 ljudi.

Inače, zloupotrebe o navodnom trovanju Albanaca i dovođenje Srba s tim u vezu događali su se i ranije, a poslednji u proleće 2019. godine, kada je u dobro smišljenoj akciji hiljade albanske dece istovremeno dovezeno u prištinsku bolnicu s tvrdnjom da su otrovana, da bi se samo nekoliko sati kasnije ispostavio da su deca potpuno zdrava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: