Aktuelno 7

13.05.2024.

14:37

Kralj imenovao Vilijama - direktan potez protiv Harija? FOTO

Kralj Čarls uručio je važnu vojnu čast princu Vilijamu, što se smatra direktnim potezom protiv princa Harija.

Izvor: Mirror

Kralj imenovao Vilijama - direktan potez protiv Harija? FOTO
Profimedia

Podeli:

Nekoliko dana nakon što je objavljeno da se Hari neće sastati sa svojim ocem u kratkoj poseti Velikoj Britaniji, kralj Čarls će sada predati ulogu glavnog pukovnika vojnog vazduhoplovstva svom najstarijem sinu.

Zvanično uručenje titule obavljeno je u ponedeljak, 13. 5. na ceremoniji u Centru vojnog vazduhoplovstva u Stokbridžu u Hempširu.

Britanska javnost ovaj potez kralja Čarlsa smatra direktnim udarcem protiv princa Harija s obzirom na njegovu službu u istom puku kada je služio u Avganistanu.

Bakingemska palata izdala je saopštenje u subotu:

"U Centru za avijaciju vojske u Midlu Volu, Njegovo Veličanstvo Kralj će zvanično predati ulogu glavnog pukovnika vojnog vazduhoplovstva Njegovom Kraljevskom Visočanstvu Princu od Velsa."

"U avgustu 2023., nakon pristupanja Njegovog Veličanstva, kralj je sa zadovoljstvom najavio vojna imenovanja, uključujući i to da će princ od Velsa postati glavni pukovnik vojnog vazduhoplovstva. Tu ulogu je ranije imao Njegovo Veličanstvo Kralj, već 31 godinu."

Kraljevski analitičar Majkl Kol, rekao je da taj potez neće dobro proći Hariju, koji je trenutno na putovanju u Nigeriji sa suprugom Megan.

Govoreći u nedelju, on je rekao: "To je prilično prezrivo. To što kralj ne vidi svog mlađeg sina, princa Harija, iako će njih dvojica biti udaljeni samo 3 kilometara sutra popodne, ukazuje na dubinu podele", zaključio je on.

Profimedia

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: