"Napad je bio veliki i izveden je iz Rusije"

Varšava -- Visoki poljski zvaničnici bili su meta sajbernapada koji su došli sa ruske teritorije, rekao je danas zamenik premijera Jaroslav Kačinski.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/Rawpixel
Ilustracija: Deposit photos/Rawpixel

Pročitajte još i:

I šta sad?

"Sve gore i gore"

Kačinski je, povodom hakerskog incidenta koji se dogodio ovog meseca, izjavio da su napadnuti ministri i poslanici raznih stranaka, preneo je Rojters.

"Analize naših službi, ali i obaveštajnih službi naših saveznika, omogućuju nam da vidimo da je sajbernapad izveden sa teritorije Rusije. Napad je bio veliki", izjavio je Kačinski, koga Rojters naziva i "defakto liderom Poljske".

Ruska vlada i Kremlj su nekoliko puta ponovili da ne stoje iza napada, niti tolerišu takve napade, nakon optužbi iz SAD o sajbernapadima na teritoriji Amerike, Ukrajine i Saudijske Arabije.

Poljski mediji su ranije ovog meseca preneli da su mejlovi koje su slali vladini zvaničnici iz njihovih privatnih elektronskih sandučića procureli i postali dostupni na platformi socijalne mreže Telegram.

Premijer Mateuš Moravjecki je ranije ove nedelje da su elektronske sandučiće preuzela nepoznata lica.

Njegov pomoćnik Mihal Dvorčik je dodao da su neki mejlovi i informacije ukradene iz imejl bokseva ukradeni od njega i njegove porodice, kao i da su objavljeni na Telegramu, a sadržaj određenih mejlova je bio falsifikovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu