Utorak, 08.06.2021.

14:01

Netanijahu odlazi

Izraelski parlament glasaće u nedelju o odobravanju nove vlade, rekao je predsednik parlamenta Jariv Levin.

Izvor: index.hr

Netanijahu odlazi
EPA-EFE/ABIR SULTAN

A to ujedno znači i odlazak premijera Benjamina Netanijahua, čelnika koji ima najduži staž.

Ako koalicija desničarskih, levičarskih, centralističkih arapskih stranaka dobije poverenje, biće postavljena istog dana, što će biti kraj Netanijahuovog dvanaestogodišnjeg mandata na mestu premijera, a zameniće ga nacionalista Naftali Benet.

Prošle srede je čelnik stranke "Yesh Atid" Jair Lapid objavio da su on i Benet, bivši ministar obrane koji je na čelu krajnje desne stranke "Yamina", osnovali široki vladajući savez nakon izbora 23. marta, četvrtih u Izraelu u dve godine. Prema njihovom dogovoru, najpre će na dužnost premijera stupiti Benet, a nakon njega Lapid.

Benet je pozvao predsednika parlamenta Levina, lojalnog Netanijahuu, da sutra održi glasanje u Knessetu i pozvao premijera da pusti i odustane od svih napora nagovaranja članova nove koalicije da se odmetnu i upropaste inauguraciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: