Aktuelno 20

13.05.2024.

9:57

Bivši šef hrvatske delegacije o Evroviziji: "Da je tako bilo, Nemo ne bi pobedio..."

Predstavnik Švajcarske osvojilo je prvo mesto u finalu ovogodišnje Evrovizije, dok je drugo mesto zauzeo Bejbi Lazanja.

Izvor: b92.net/Večernji.hr

Bivši šef hrvatske delegacije o Evroviziji: "Da je tako bilo, Nemo ne bi pobedio..."
EPA-EFE/JESSICA GOW

Podeli:

Hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja uprkos brojnim predviđanjima nije pobedio na ovogodišnjem izdanju Evrovizije, on je ipak je zauzeo drugo mesto sa 547 bodova, dok je prvoplasirani Nemo imao 591 bod.

Bivši šef hrvatske delegacije Aleksandar Kostadinov koji je godinama bio deo Hrvatske ekipe na Evroviziji prokomentarisao je nastup Bejbi Lazanje.

"Gledali smo zadnje minute i mislili neće se valjda usuditi žiri vršljati po ovakvom odazivu publike, ali usudio se. Ali 200 miliona ljudi u svetu ovo gleda, a Marko je premoćno pobedio. Pobednik je u teleglasanju bio peti, tim više me iznenadio žiri. Ocenjivali su poruku, a ne pesmu. Ali druge poruke nisu ocenjivali, to je ok, ali za manji okvir. Da je bilo tako, Nemo ne bi pobedio. Matematički, ako nisi među prve 3 u publici, ne bi žiri smeo tako reagovati...Slimane i Marko su zajedno dobili 5 dvanaestica...Mislim da EBU treba da razmisli ipak i o mišljenju i količini glasova publike, da to ima važan deo u radu žirija. Posebno kad je ovako enormna razlika. Marko je doneo ono što Evroviziji treba: šou i nastup. Deset dana svi ozbiljni i američki mediji su pisali o Evroviziji uz njegovu fotografiju", zaključio je Kostadinov.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: